Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Saat 19.19da ülkemizde bütün stadyumlar ışıklandırılarak istiklal marşı okunacaktır. Bütün fertlerimizi evlerinden İstiklal Marşı okumaya davet ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğanın çağrısı üzerine tüm Türkiye, Atatürkün 19 Mayıs 1919da kurtuluş mücadelesi için Samsuna çıkmasının 101inci yıl dönümünde Tüm Türkiye saat 19.19da balkonlarından İstiklal Marşını okudu.
Erdoğan da, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla saat 19.19da tüm yurtta okunan İstiklal Marşına eşlik etti.
Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "19.19DA, 1919 RUHUYLA tüm sesler birleşiyoruz. Tek yürek, İstiklal Marşımızı okuyoruz. Yaşama enerjisiyle dolu 83 milyon, Milli Mücadelenin başladığı 19 Mayıs 1919un yeniden diriliş ruhunu günümüze taşıyoruz. Bu ruh, salgına karşı mücadele ve yeni hayat için de bize güç versin" ifadelerini kullandı.
19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında saatler 19.19u gösterdiğinde başkentliler, evlerinin balkon ve pencerelerinden İstiklal Marşını okudu. İstiklal Marşının okunmasının ardından ellerindeki bayrakları sallayan vatandaşlardan bazıları, alkışlar eşliğinde marşlar seslendirdi.
Trakyada, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kırklarelinde vatandaşlar 19.19da evlerinin cam ve balkonlarına çıkarak İstiklal Marşını okudu.
Kayseride 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Vatandaşlar 19.19da evlerinin cam ve balkonlarına çıkarak İstiklal Marşını okudu.
Amasyada, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Amasyada vatandaşlar 19.19da evlerinin cam ve balkonlarına çıkarak İstiklal Marşını okudu.
Malatyada vatandaşlar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte 19.19da evlerinin cam ve balkonlarına çıkarak İstiklal Marşını okudu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın çağrısı üzerine 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, saatler 19.19u gösterdiğinde İzmirliler, evlerin balkon ve pencerelerinden İstiklal Marşını okudu. Bayraklı ilçesi Şehit Fethi Sekin Parkı çevresinde oturan vatandaşlar, Türk Bayrakları ile süsledikleri balkonlarından 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.
Aydında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte 19.19da Adnan Menderes Stadyumunda Atatürk posteri ve Türk bayrağı açılarak istiklal marşı okundu.
Bartın ve Zonguldakta 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında TCG Mızrak ve Kılıç hücumbotlarında İstiklal Marşı okundu.
Bartında Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığında demirleyen TCG Mızrak Hücumbotundaki askeri personel saat 19.19da bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşını seslendirdi.
6 bin nüfuslu ilçe merkezinde her yerden duyulan İstiklal Marşına evlerinin balkonlarından vatandaşlar da eşlik etti.
Işıklandırılan hücumbota dev Türk bayrağı asıldı.
Zonguldakın Ereğli ilçesinde Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında limanda demirli bulunan TCG Kılıç Hücumbotundaki askeri personel, saat 19.19da bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşını okudu.
Hücumbota dev Türk bayrağı asıldı.
Balıkesir, Konya, Afyonkarahisar, Aksaray ve Karamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın çağrısı üzerine 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında saatler 19.19u gösterdiğinde, vatandaşlar evlerinin balkon ve pencerelerinden İstiklal Marşı okudu.
Yeni tip koronovirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında alanlarda kutlanamayan 19 Mayıs coşkusu evlerin balkonlarına taşındı.
Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda saatler 19.19u gösterdiğinde İstiklal Marşı okundu. Çevreki binalarda oturanların yanı sıra kent genelinde vatandaşlar aynı saatte evlerinin balkon ve pencelerine astığı Türk bayraklarıyla İstiklal Marşı okudu.
Balıkesirde, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Vatandaşlar saatler 19.19u gösterdiğinde evlerinin cam ve balkonlarına Türk bayraklarıyla çıkarak İstiklal Marşını okudu
Afyonkarahisarda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından saat 19.19da Zafer Stadyumunda İstiklal Marşı okundu.
Sahada antrenörlerce, "Türk Bayrağı" ile "Mustafa Kemal Atatürk" posterinin çevresinde geçmişteki Türk Devletlerinin bayraklarından oluşturulan kareografi dikkati çekti.
Afyonkarahisar Belediyesi de aynı saatte belediye binasındaki hoparlörlerden İstiklal Marşını okudu. Kent genelinde de ev ve apartmanlardan Türk bayraklarıyla balkonlara çıkan vatandaşlar İstiklal Marşına eşlik etti.
Aksarayda vatandaşlar 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 19.19da okunan İstiklal Marşına evlerinin balkon ve pencerelerine astığı Türk bayraklarıyla eşlik etti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden Karamana gelerek Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Hatuniye Öğrenci Yurdunda karantinada kalan 288 kişi, yurdun pencerelerinden saat 19.19da ay yıldızlı bayraklar eşliğinde İstiklal Marşını okudu.
Vatandaşlar da ellerindeki Türk bayraklarıyla İstiklal Marşına eşlik etti.
Kastamonu, Amasya, Sinop, Çankırı ve Çorumda 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla saat 19.19da İstiklal Marşı okundu.
Kastamonuda Şehitler Parkında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen programda antrenörler ve sporcular İstiklal Marşı okudu.
Vatandaşlar da balkonlarına ve pencerelerine çıkarak İstiklal Marşına eşlik etti.
Amasyada vatandaşlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını evlerinin balkonlarından ay yıldızlı bayraklar eşliğinde İstiklal Marşını okuyarak kutladı.
Vatandaşlar, Türk bayraklarıyla süsledikleri balkon ve pencerelerden milli marşı saat 19.19da bir ağızdan coşkuyla seslendirdi.
Amasya Valisi Osman Varol ve Belediye Başkanı Mehmet Sarı da konutlarının balkonunda aynı saatte İstiklal Marşını okudu.
Bilecikte vatandaşlar 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlamak için 19.19da evlerinin balkonlarından İstiklal Marşını söyledi.
Sinopta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın çağrısı üzerine 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında saatler 19.19u gösterdiğinde vatandaşlar, evlerinin balkon ve pencereleri ile caddelerde İstiklal Marşını okudu.
Vatandaşlar, Türk bayraklarıyla araçlarıyla konvoy yaparak bayramı kutladı
Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlar, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını Türk bayraklarıyla süsledikleri balkon ve pencerelerden saat 19.19da İstiklal Marşını okuyarak kutladı.
Polis ekipleri de araçlarından İstiklal Marşını seslendirerek vatandaşlara eşlik etti.
Çorumda vatandaşlar, Türk bayraklarıyla süsledikleri balkon ve pencerelerden İstiklal Marşını okudu.
Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, itfaiye müdürlüğündeki personelle Türk bayraklarıyla saat 19.19da İstiklal Marşını seslendirdi.
CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız ve partililer de Atatürk anıtında İstiklal Marşını okudu.
En iyi mobil görünüm için:
Telefonunuzda "Google Chrome" kullanınız. Uzun metinlerde en alttaki "Basitleşmiş görünümü göster" seçiniz.
Örnek seçim için tıkla!
Tüm Hakları Saklıdır. radyonetfm © 2022